Editura Arthur a publicat INSULA DELFINILOR ALBAŞTRI de Scott O’Dell

1780863_352465074895426_422291278_nRomanul lui Scott O’Dell este povestea plină de dramatism a unei fete dintr-un trib de indieni care rămâne izolată, timp de foarte mulţi ani, pe o insulă locuită cândva de neamul ei. Pericolele o pândesc la tot pasul: haite de câini sălbatici, un trib inamic venit la vânătoare pe insulă, dezastre naturale teribile; însă cel mai tare o macină singurătatea, pe care încearcă să şi-o alunge făcându-şi prieteni necuvântători.

O carte – premiată cu Media Newbery – despre valoarea prieteniei, despre ceea ce este cu adevărat important în viaţă, despre cum poţi găsi bucurie în lucrurile cele mai simple.

O veţi citi cu sufletul la gură, trecând alături de Karana prin aventuri palpitante şi înfricoşătoare, aşteptând o corabie care pare să nu mai vină…

Scott O’Dell (1898-1989) este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori americani. Totodată, este şi autorul mai multor cărţi pentru adulţi, fiind renumit pentru romanele sale istorice. De-a lungul timpului a primit numeroase distincţii, dintre care Newbery Medal pentru INSULA DELFINILOR ALBAŞTRI, dar şi Hans Christian Andersen Award, cel mai prestigios premiu internaţional care se oferă pentru contribuţia adusă literaturii pentru copii. INSULA DELFINILOR ALBAŞTRI este unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, rămânând încă de la apariţie, din 1960, în topul celor mai îndrăgite cărţi.

INSULA DELFINILOR ALBAŞTRI a fost ecranizat în 1964, cu Celia Kaye în rolul principal.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s